Λιλλήκας:Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ξεπούλημα κρατικής περιουσίας

Θέματα - Επικαιροτητα

Εναντίον της ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας,


http://www.vouleutikes.eu/travel/lilikas.png

Εναντίον της ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, όπως είπε, όπου η ιδιωτικοποίηση θα οδηγήσει σε ένα πραγματικό ξεπούλημα κρατικής περιουσίας σε τιμή ευκαιρίας.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης των ημικρατικών οργανισμών, ενώ ανέφερε πως το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αναζητεί τρόπους παράκαμψης του Συντάγματος για ιδιωτικοποίηση της Cyta καταδεικνύει την αντίληψη της Κυβέρνησης αναφορικά με το κράτος ευνομίας και δικαίου που πρέπει να μας διέπει.

Μιλώντας στο πλαίσιο σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης στην παρουσία του Πολιτικού Συντονιστή της Συμμαχίας Πολιτών Στέλιου Αμερικάνου, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η Συμμαχία έχει συγκεκριμένη πρόταση για να μην μείνουν ως έχουν οι ημικρατικοί οργανισμοί, προσθέτοντας ότι “το σημερινό μοντέλο έχει αποτύχει και γι΄ αυτό τεράστιες ευθύνες φέρει η κομματοκρατία που θέλει να ελέγχει τα ΔΣ των ημικρατικών οργανισμών”.

“Η πρόταση μας είναι κατά της αποκρατικοποίησης αλλά ταυτόχρονα υπέρ της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης των ημικρατικών οργανισμών με την εισαγωγή στρατηγικών επενδυτών που θα πάρουν μέχρι το 25% των οργανισμών, θα αναλάβουν την διεύθυνση τους για να πάψει η κομματική παρέμβαση και ταυτόχρονα με τροποποίηση του νόμου έτσι ώστε τα μέλη των ΔΣ να έχουν προσωπική αστική και ποινική ευθύνη για τις αποφάσεις και τις παραλείψεις τους”, πρόσθεσε.

Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία, όπως είπε, είναι που η Συμμαχία Πολιτών που θα προσεγγίσει όλα τα ζητήματα που αφορούν τους ημικρατικούς οργανισμούς.

Αναφορικά με την πρόταση του Υπουργού Οικονομικών για τη Cyta, όπως αυτή είδε το φως της δημοσιότητας, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι προκαλεί “μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ουσιαστικά ο Υπουργός θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα κέρδη της Cyta και να κρατικοποιήσει τις μελλοντικές ζημιές της Cyta”.

“Ο Υπουργός θέλει να γίνει μια κακή Cyta η οποία θα έχει μόνο ζημιές/δαπάνες που θα αναλάβει το δημόσιο και θα κάνουμε μια άλλη Cyta η οποία θα έχει μόνο τα κέρδη από τις υπηρεσίες της Cyta και αυτό θα το δώσουμε σε κάποιον ιδιώτη επενδυτή”, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε ότι αυτό θυμίζει τις Κυπριακές Αερογραμμές όπου αντί η Κυβέρνηση να αναζητήσει πραγματικά και ειλικρινά ένα στρατηγικό επενδυτή αφού πρώτα αναδιάρθρωνε και εκσυγχρόνιζε τις Κυπριακές Αερογραμμές προτίμησε να δημιουργήσει ένα καθεστώς ασφυξίας που οδήγησε στο κλείσιμο των ΚΑ και έμειναν οι ζημιές στο κράτος και οι ιδιωτικές εταιρείες που ενδεχόμενα θα ενδιαφέρονταν να επενδύσουν στις ΚΑ για να πάρουν και το πελατολόγιο επωφελήθηκαν από το κλείσιμο, πήραν το πελατολόγιο δωρεάν και το δημόσιο δεν είσπραξε σεντ”.

Σύνταγμα και ιδιωτικοποίηση της Cyta

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι η δημιουργία δεύτερης εταιρείας γίνεται για να αποφευχθούν θέματα αντισυνταγματικότητας από την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι “το Σύνταγμα δεν είναι εκεί για να βρίσκει τρόπους ο εκάστοτε ΥΠΟΙΚ ή η εκάστοτε Κυβέρνηση να το παρακάμπτει με νομικίστικες προσεγγίσεις”, προσθέτοντας ότι “το Σύνταγμα είναι εκεί για να το σέβονται, πρώτα η Κυβέρνηση και μετά η Βουλή και όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι πολίτες”.

“Το γεγονός και μόνο ότι η Κυβέρνηση αναζητεί τρόπους παράκαμψης του Συντάγματος αντί να το σεβαστεί, αποτελεί από μόνο της αυτή η πράξη ένα ζήτημα αρχής για την αντίληψη που έχει αυτή η Κυβέρνηση αναφορικά με το κράτος ευνομίας, με το κράτος δικαίου που πρέπει να μας διέπει”, κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ

Eάν είχαμε σήμερα ευρωεκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;
Υποψήφιο που θα στηρίξετε
Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη λύση για το Κυπριακό;
Ψηφίστε
Ισραηλινά μαχητικά πάνω από την Α Μεσόγειο
Ισραηλινά μαχητικά πάνω από την Α.Μεσόγειο απαντούν στην «Γαλάζια Πατρίδα» της Αγκυρας


Λειτουργία καταστημάτων τη Κυριακή
Συνέχιση λειτουργία γενικών καταστημάτων τις Κυριακές


υπέρ ή ενάντια του σχεδίου ΑΝΑΝ
Είναι υπέρ ή ενάντια του σχεδίου ΑΝΑΝ


Δημοσκοπήσεις 2018
Κυπριακές προεδρικές εκλογές 2018 Δημοσκοπήσεις


Εννέα οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας 2018
υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας


ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: Η εκπομπή ντοκουμέντο για την Κύπρο
Η εκπομπή ντοκουμέντο για την Κύπρο- Η Καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας


Αναστασιαδης Λάθος το δεσμεύομαι
Αναστασιαδης Λάθος το δεσμεύομαι


Δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι
Οι Δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι


Ο βασιλιάς στο Προεδρικό
Ο «βασιλιάς» στο Προεδρικό είναι … γυμνός


Aποσύρω υποψηφιότητα
X.Aριστείδου:Aποσύρω υποψηφιότητα αν ο Αναστασιάδης..